masthead Created with Sketch.

Välkommen till
Ll'Amice i Uppsala.

LL´AMICE Uppsala

En smak av Italien i Uppsala

Ll’Amice är en italiensk restaurang belägen i centrala Uppsala. Vår målsättning är att erbjuda en avslappnad och mysig miljö som tar dig med på en smakresa till Italien, där du kan njuta av genuina italienska rätter och drycker.

Italiensk mat kännetecknar sig för att använda smakrika, färska råvaror som t ex kryddor – basilika, rosmarin och oregano är vanligt förekommande. Andra typiska råvaror är vitlök, olivolja, tomat, skinka  och olika ostar såsom mozzarella och parmesan, vilka är grundstenarna i det italienska köket.

Vårt fokus på högkvalitativa råvaror och en kärleksfull tillagning av maten, tillsammans med vår unika atmosfär, ger en känsla av att du befinner dig i Neapel. På Ll’Amice vill vi att varje besökare ska känna att de har upplevt den bästa italienska maten i Uppsala.

En av våra signaturrätter är pizza, som är en ikonisk rätt inom italiensk matkultur. Vi lagar våra pizzor med passion för detaljer och ingredienser på napolitanskt vis. Vi använder en speciell ugn med höga temperaturer på upp till 480°C för att baka vår neapolitanska pizza med stor noggrannhet och passion. Detta resulterar i en pizza med perfekt balans mellan en krispig skorpa toppade med välsmakande ingredienser. 

Vi serverar utsökt italiensk mat i Uppsala

Vi har ett brett urval av rätter och vi vill vara en restaurang som serverar mat i Uppsala som tillgodoser olika smakpreferenser. Varför inte prova vår krämiga risotto med parmesanost, serverad med antingen svamp eller skaldjur? Alternativt kan du njuta av våra fisk- och kötträtter, tillagade till perfektion med färska grönsaker och härliga tillbehör. Vi erbjuder även en rad fräscha sallader med italienska ostar och prosciutto. För att fullända din middagsupplevelse, har vi noggrant valt ut italienska viner som matchar vår meny. Våra erfarna servitörer hjälper dig gärna att välja det perfekta vinet för din måltid.

Boka bord på vår restaurang i Uppsala

Ta med dina nära och kära, kollegor eller vänner och besöka oss på Dragarbrunnsgatan 15 i Uppsala. Det är enkelt att boka bord, du kan gör det genom bokaknappen här nedan. Eller så kan du kontakta oss på mail info.uppsala@llamice.se eller ringa på 018-7001717. Hos Ll’Amice kan du uppleva en smak av Italien mitt i staden. Benvenuti!

Öppettider

Måndag-Söndag 16:00-23:00

Drömmen om Italien

Copyright Ll'Amice 2024